Népművészeti napok Csepelen

14 év alatti gyermekek részére ingyenes a személyazonosító igazolvány

A köztudatban tévesen rögzült, miszerint csak a 14. életévét betöltött magyar állampolgár rendelkezhet személyazonosító igazolvánnyal. A szülők sok esetben meglepődve szembesülnek a ténnyel - amikor már csak pár nap maradt a régóta tervezett és várt nyaralásig, osztálykirándulásig –, hogy gyermekük nem rendelkezik érvényes okmánnyal (személyazonosító igazolvány, útlevél). Sietve keresik fel az okmányirodák vagy az okmányirodai feladatokat ellátó kormányablakok valamelyikét. Az ilyen és ehhez hasonló esetekben a személyazonosító igazolvány igénylésének lehetősége a legjobb megoldás, mert 14 éven aluliak számára ingyenes, ráadásul amennyiben a gyermek nem rendelkezik érvényes okmánnyal ideiglenes igazolvány is kiállításra kerül, amely 30 napig érvényes.

A személyazonosításra alkalmas igazolvány az utazási kedvezmények igénybevételének is feltétele, amennyiben gyermeke – az igényelt diákigazolvány kiadásáig – az oktatási intézmény által kiállított igazolással rendelkezik.

Érdemes azonban tudni, hogy nem csupán az utazások alkalmával lehet szükség érvényes okmányra, – amennyiben az adott oktatási intézmény kéri – az iskolai beiratkozások alkalmával is kérhetik a gyermek okmányát, így a kellemetlenségek elkerülése érdekében érdemes időben ellenőrizni az okmányok érvényességét vagy annak hiányában mielőbb kezdeményezni az igénylését.

A KEKKH a széleskörű tájékoztatás érdekében egy új aloldalon, a www.kekkh.gov.hu/szig/14evalatt ismerteti az ingyenes igénylési lehetőséget és a kapcsolódó információkat.

Alapítvány

Tisztelt Szülők!

Téves információ alapján tájékoztattuk a szülőket, hogy adójuk 1%-át az idei évben nem tudják az alapítványunk számára küldeni.

A napokban tisztázódott a helyzet és jelezzük, hogy az alapítványunk továbbra is tudja fogadni az 1%-os felajánlásokat. Kérjük ezúton is támogassák iskolánkat.

Az iskola alapítványának neve:

Csepeli Mátyás Király Általános Iskoláért Alapítvány

Az alapítvány adószáma: 18234811-1-43

Nyári tábor

Kedves Szülő!

Szeretném felhívni a figyelmét, hogy az iskolában továbbra is igényelheti pszichológus segítségét!

Olykor minden szülőben felmerülhetnek kérdések, bizonytalanságok; lehetnek kételyeik, nehézségeik a gyermekneveléssel vagy családi élettel kapcsolatosan, melyeket egyedül eddig nem sikerült megoldani. Ilyen esetekben a továbblépéshez, változás elősegítéséhez érdemes lehet külső segítségét kérni, habár ezt általában nem egyszerű felvállalni.

Néha elegendő csupán ha valakivel megoszthatjuk terheinket, elpanaszolhatjuk bánatunkat. Máskor egy kis bátorításra, megerősítésre lehet szükségünk; arra, hogy érezzük, van valaki, aki megérti a mi szempontjainak is. Van olyan is, hogy egy külső szemlélő nézőpontja segíthet másképp rálátni helyzetekre vagy meghozni régóta halogatott döntéseket. Akad, amikor a szükséges információk, tájékoztatás szükséges ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni.

Ilyen és ehhez hasonló formákban nyújthatok segítséget, mint pszichológus; de bármiről legyen is szó, arra törekszem, hogy egy olyan elfogadó, nyitott légkört teremtsek, melyben képes megtalálni az Önmaga számára leginkább megfelelő megoldást.

Néhány téma, melyekkel iskolapszichológushoz lehet fordulni:

$1-          Hogyan tudnék szülőként gyermekemnek segíteni a tanulásban?

$1-          Hogyan találjak közös hangot kamaszodó gyerekemmel?

$1-          Mit kezdjek gyerekem iskolai magatartás problémáival?

$1-          Hogyan segítsek feldolgozni egy váratlan tragédiát a gyerekemnek? stb.

Az első találkozás alkalmával igyekszem minél jobban megismerni az Önt foglalkoztató problémát, majd közösen megbeszéljük a további lépéseket.

Időpontot előzetes egyeztetést követően tudok adni!

Elérhetőségeim:

E-mail cím: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon (az iskola titkárságán tud üzenetet hagyni, melyet munkanapjaimon átveszek és visszahívom): +36 1 278 21 30

Március 30-án 17 órától tartandó fogadóórámon, az Orvosi szobában!

Várom szeretettel!

Juhász Johanna

iskolapszichológus

Munkaidő:

Kedd

11.00-17.00

Szerda

10.00-16.00

Péntek

9.00-15.00

Sunday the 26th. Joomla 2.5 Templates.