Nyári tábor

Kedves Szülő!

Szeretném felhívni a figyelmét, hogy az iskolában továbbra is igényelheti pszichológus segítségét!

Olykor minden szülőben felmerülhetnek kérdések, bizonytalanságok; lehetnek kételyeik, nehézségeik a gyermekneveléssel vagy családi élettel kapcsolatosan, melyeket egyedül eddig nem sikerült megoldani. Ilyen esetekben a továbblépéshez, változás elősegítéséhez érdemes lehet külső segítségét kérni, habár ezt általában nem egyszerű felvállalni.

Néha elegendő csupán ha valakivel megoszthatjuk terheinket, elpanaszolhatjuk bánatunkat. Máskor egy kis bátorításra, megerősítésre lehet szükségünk; arra, hogy érezzük, van valaki, aki megérti a mi szempontjainak is. Van olyan is, hogy egy külső szemlélő nézőpontja segíthet másképp rálátni helyzetekre vagy meghozni régóta halogatott döntéseket. Akad, amikor a szükséges információk, tájékoztatás szükséges ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni.

Ilyen és ehhez hasonló formákban nyújthatok segítséget, mint pszichológus; de bármiről legyen is szó, arra törekszem, hogy egy olyan elfogadó, nyitott légkört teremtsek, melyben képes megtalálni az Önmaga számára leginkább megfelelő megoldást.

Néhány téma, melyekkel iskolapszichológushoz lehet fordulni:

$1-          Hogyan tudnék szülőként gyermekemnek segíteni a tanulásban?

$1-          Hogyan találjak közös hangot kamaszodó gyerekemmel?

$1-          Mit kezdjek gyerekem iskolai magatartás problémáival?

$1-          Hogyan segítsek feldolgozni egy váratlan tragédiát a gyerekemnek? stb.

Az első találkozás alkalmával igyekszem minél jobban megismerni az Önt foglalkoztató problémát, majd közösen megbeszéljük a további lépéseket.

Időpontot előzetes egyeztetést követően tudok adni!

Elérhetőségeim:

E-mail cím: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon (az iskola titkárságán tud üzenetet hagyni, melyet munkanapjaimon átveszek és visszahívom): +36 1 278 21 30

Március 30-án 17 órától tartandó fogadóórámon, az Orvosi szobában!

Várom szeretettel!

Juhász Johanna

iskolapszichológus

Munkaidő:

Kedd

11.00-17.00

Szerda

10.00-16.00

Péntek

9.00-15.00

A 2015/16-os tanévre vonatkozó ingyenes tankönyvigényléssel kapcsolatos aktuális tudnivalók

1-3. osztályig a tankönyvek térítésmentesek.

Normatív kedvezmény iránti kérelem benyújtható, amennyiben a tanuló

a) tartósan beteg,

b) a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd,

c) három vagy több kiskorú, eltartott gyermeket nevelő családban él,

d) nagykorú és saját jogán iskoláztatási támogatásra jogosult, vagy

e) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül.

A tanulók számára kiadtuk az igénylőlapokat, melyeket legkésőbb 2015. március 27-ig kérünk visszaküldeni! A nyomtatványt az ingyenes tankönyvre jogosultaknak és az arra nem jogosultaknak is ki kell tölteni.

A jogosultságot igazoló okiratokat csak a tankönyvosztáskor kérjük fénymásolatban behozni, vagy az eredetit bemutatni. A fizetős szülők pedig a befizetést igazoló csekket, utalást igazoló szelvényt hozzák be (a közlemény rovatban a gyermek és az iskola neve, a gyermek tanulói azonosítója legyen feltüntetve).

A tankönyvosztás várható ideje: 2015. augusztus utolsó hete.

A tankönyvrendelés végleges elkészítése előtt a szülőknek lehetősége van megtekinteni a gyermeke számára megrendelendő könyveket, ezen a lapon a szülő nyilatkozhat arról, hogy kéri-e gyermeke számára az adott tankönyvet, vagy más forrásból kívánja beszerezni azt.

Iskolánk a normatív kedvezményen kívül más kedvezményt nem tud nyújtani, és az 1-3. évfolyam tartós tankönyvein kívül más használt tankönyvet nem tud biztosítani.

Tisztelt Szülők!

Csepelen ismét nagy munka kezdődik: március elejétől május végéig a Kossuth Lajos utcát újítják fel két ütemben. Nehezebb lesz közlekedni a félpályás útlezárások miatt, a BKV járatai is módosított útvonalon közlekednek majd - mindez mindannyiunktól nagy türelmet igényel.

Gyermekeik és az önök intézményébe való eljutása is körülményesebb lesz az elkövetkezendő időszakban, ezért kérem Önöket, hogy a közlekedési nehézségeket figyelembe véve induljanak útnak gyermekeik az iskolába.

Kérem Önöket, hogy az elkövetkező három hónapban fokozott figyelemmel közlekedjenek. Kísérjék figyelemmel a felújítással kapcsolatos híreket, olvassák a kihelyezett táblákat és a FUTÁR kijelzőket, illetve érdemes a www.bkk.hu/kossuth oldalon tájékozódni, ahol pontos, valós idejű információkat találnak.

Ingyenes otthoni Office 365 használattal bővül a Tisztaszoftver program

Bővebben az alábbi weboldalon lehet tájékozódni:

http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/infokommunikacioert-felelos-allamtitkarsag/hirek/ingyenes-otthoni-office-365-hasznalattal-bovul-a-tisztaszoftver-program

Saturday the 28th. Joomla 2.5 Templates.