Montágh Imre Szépolvasó Verseny

Dunai Réka 4. z osztályos tanuló a kerületi Montágh Imre Szépolvasó Versenyen 1. helyezést ért el, így ő képviseli a csepeli diákokat a fővárosi versenyen. 
Sok sikert kívánunk.

Scheuring Ferencné

 

KTE emlékérem – Életműdíj

Kozák Ágnes a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán 1979-ben szerezte meg tanítói diplomáját technika és könyvtár szakkollégiumi végzettséggel, majd 1985-ben ugyanezen intézményben okleveles könyvtáros diplomát vehetett át.

1985 óta tanít a csepeli Mátyás Király Általános Iskolában alsó, majd felső tagozaton, 1990-től az iskola könyvtárostanára. 1999 óta oktatás-informatikusi végzettséggel is rendelkezik.

Könyvtár-pedagógiai munkájának eredménye a 8 évfolyamra kidolgozott könyvtár-pedagógiai program, amelyet következetesen meg is valósít. Rendszeresen tart az osztályoknak könyvtárhasználati és könyvtári szakórákat (pl. kötelező- és ajánlott olvasmányokhoz, szaktárgyi órákhoz kapcsolódóan), amelyekkel erősíti a könyvtárhasználati alapképzés színvonalát; háziversenyeket szervez az alsós, ill. a humán munkaközösséggel közösen a házi és nyári olvasmányokról.

Évekig irányította a könyvtárostanárok kerületi munkaközösségét. Legendás az elméleti és gyakorlati módszertani felkészültsége. Naprakész tudása mellett mély empátiával rendelkező, segítőkész, sokoldalú és kiemelkedő munkát végző kolléga. Információit, ötleteit mindig szívesen osztja meg mind kollégáival, mind diákjaival, akiket következetes gondolkodásra, a világ átfogó megismerésére és szeretetére nevel.

Részt vesz diákjaival pályázatokon; kerületi, fővárosi és országos versenyeken (pl. a Bod Péter Könyvtárhasználati Versenyen); bekapcsolódik az iskolai diákéletet színesítő szabadidős programok megszervezésébe és lebonyolításába; rendszeresen szervez író-olvasó találkozókat, publikál módszertani folyóiratokban.

Iskolája alapításának 70. évfordulójára elkészítette az intézmény történetét felölelő könyvet. Kerületünk újratelepítése 300. évfordulója alkalmából pedig 300 év - 300 kérdés címmel riportkötetet szerkesztett, amelyben diákjaink csepeli kötődésű neves személyiségekkel készített riportjai olvashatók.

Ugyanakkor a hosszú évek napi erőfeszítései közepette is mindig maradt ereje és kedve a tanítás mellett a nevelésre, tanítványai jellemének, személyiségének formálására is. Különös gondot fordít diákjai helyes önismeretének fejlesztésére. Legendás szigora és következetes keménysége mögött meg-megcsillan megértő embersége. Fő célja ugyanis mindig a harmonikus személyiség megteremtése. Ehhez irodalmi, történelmi személyiségek, élethelyzetek megismertetésével és elemzésével juttatja el tanítványait. Belső meggyőződésből, a lelkek, a rábízottak iránti felelősségből adja át tudását, tapasztalatait. Tanítványait tisztességre, becsületre, szerénységre neveli. Munkáját soha nem a személyes dicsőségért végzi, hanem azért az örömért, amit csak mások boldogítása adhat az embernek. 
Pedagógiai munkájáért 1991-ben miniszteri dicséretet kapott, 2011-ben A Csepeli Gyermekekért Díjjal tüntették ki.

A 2012-es átfogó iskolai könyvtári szakfelügyeleti vizsgálatot végző szakfelügyelő szakértő javaslatával egyetértésben felterjesztője az iskola igazgatója Juhász Katalin.
A KTE emlékérem kuratóriumának döntése alapján 2014-ben az Életmű-díjat Kozák Ágnes kapja.

Ebédfizetés december hónapra

2014.11.10-én (hétfőn) 7.00 órától - 17.00 óráig 16 napra /2014.12.01-től – 2014.12.19-ig/ PÓTBEFIZETÉSRE 2014.11.11-én 8.00 – 12.00 óráig lesz lehetőség!

Megszűnt telefonszám

Ezúton értesítjük a tisztelt szülőket, hogy iskolánk egyik telefonszáma (277-9560) megszűntJelenleg is elérhető telefonszámaink: 278-2130 és 278-2131.

Budapesti Duatlon Diákolimpia

Horváth Eszter Flóra 4.a osztályos tanuló 2014. szeptember 28-án a Budapesti Duatlon Diákolimpián korcsoportjában (3-4. osztályos lányok kategóriában) II. helyezést ért elEzzel az eredményével biztosította kijutását az Országos Duatlon Diákolimpiára, mely 2014. október 11-én került megrendezésre Rádpusztán.
Gratulálunk!

Sunday the 23rd. Joomla 2.5 Templates. A weboldalt szerkesztette: Debreceni Katalin